Digisprong @ OLV Kruibeke

Digitale werkmiddelen zijn niet meer weg te denken in het hedendaags onderwijs. Gebruik maken van een laptop/iPad zien we daarom als een belangrijke middel om leerstof te verwerven.

Wat zijn onze belangrijkste doelstellingen als school?
In dit digitale tijdperk willen we een krachtige en flexibele leeromgeving aanbieden die het leerproces kan ondersteunen, verrijken en personaliseren.

We willen digivaardigheden ontwikkelen in functie door informatievaardigheden, digitale geletterdheid en mediawijsheid bij elke leerling te verhogen.

We willen gelijke onderwijskansen bieden: de leerlingen beschikken op school over een performante up-to-date Chromebook.

Wat houdt Digisprong in?
Alle leerlingen van het 5de en 6de  leerjaar zullen over een eigen Chromebook van de school kunnen beschikken. Deze Chromebook kunnen de leerlingen meenemen naar huis in een aangepast beschermhoesje.

De klassen van het derde en vierde leerjaar beschikken over een 5-tal Chromebooks die in hoekenwerk kunnen worden ingezet. Zij kunnen de Chromebooks ook ontlenen bij de andere klassen indien ze een digitale klasactiviteit met alle leerlingen tegelijk voorzien.
De tweede graad beschikt ook over iPads die op regelmatige tijdstippen aangewend worden in de hoeken, of bij groepswerk.

Het eerste en tweede leerjaar beschikt over iPads die tijdens de lessen worden ingezet en waarmee de leerlingen op een educatieve manier aan de slag kunnen.

Welk toestel biedt de school aan?
We hebben in onze schoolgemeenschap gekozen voor Chromebooks.
Leerkrachten zullen hiermee vooral via Google Classroom werken.

Wat als er een probleem is met de laptop. Wat als hij valt of gestolen wordt?

We sensibiliseren elke leerling om zorgzaam om te springen met eigen materiaal en dat van medeleerlingen.
’s Avonds neemt elke leerling (5de en 6de leerjaar) zijn/haar Chromebook mee naar huis. Zo vermijden we diefstal en braak op school op onbewaakte momenten. Dit alles moet ervoor zorgen dat de kans op schade minimaal is.
Is er toch een defect of schade, dan zoekt onze ICT-dienst een oplossing.
Wordt je Chromebook gestolen buiten de school en met braak of onder bedreiging, ga dan eerst langs bij de politie en doe een aangifte van de diefstal. Het proces-verbaal bezorg je aan de school.

Mag ik wijzigen aanbrengen aan het toestel?

Het toestel blijft eigendom van de school, interne hardware en software mogen niet gewijzigd worden.